Sosu için; Bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatın ve cevizleri ekleyin. Cevizler yumuşayınca ocağı kapatın. Yumuşayan cevizlerin kabuklarını ayırın. (bu noktada sosun acı olmaması için kabukların ayrılması önemli). Ceviz, şeker, tarçın, süt, keçi peyniri ve Proverse Pişirme Kremasını bir kaba alın ve pürüzsüz olana kadar blender yardımı ile çekin.
İç harcı hazırlanışı için; Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştiğinde domates sosu, kuru üzüm, ananas, tuz, karabiber, karanfil ve kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız elmaları ekleyin. 8-10 dakika hepsini karıştırarak pişirin. Biraz soğuması için bir kenara alın. Biberleri közleyin, kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırın. Ortadan ikiye nazikçe yırtmadan kesik atın ve iç harç ile doldurun. Üzerine Proverse Pişirme Kreması ile hazırladığınız ceviz sosunu dökün. Nar ve kişnişle süsleyerek servis edin.
Ceviz sosu için;
İç harcı için;
Üzeri için;