Chiles en
Nogada

Yapılışı

Sosu için; Bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatın ve cevizleri ekleyin. Cevizler yumuşayınca ocağı kapatın. Yumuşayan cevizlerin kabuklarını ayırın. (bu noktada sosun acı olmaması için kabukların ayrılması önemli). Ceviz, şeker, tarçın, süt, keçi peyniri ve Proverse Pişirme Kremasını bir kaba alın ve pürüzsüz olana kadar blender yardımı ile çekin.

İç harcı hazırlanışı için; Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştiğinde domates sosu, kuru üzüm, ananas, tuz, karabiber, karanfil ve kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız elmaları ekleyin. 8-10 dakika hepsini karıştırarak pişirin. Biraz soğuması için bir kenara alın. Biberleri közleyin, kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırın. Ortadan ikiye nazikçe yırtmadan kesik atın ve iç harç ile doldurun. Üzerine Proverse Pişirme Kreması ile hazırladığınız ceviz sosunu dökün. Nar ve kişnişle süsleyerek servis edin.

İçindekiler

Ceviz sosu için;

  • Ceviz 200 gram
  • Su 2 su bardağı
  • Keçi peyniri 120 gram
  • Süt 100 ml
  • Proverse Pişirme Kreması 400 gram
  • Tarçın ½ çay kaşığı
  • Toz şeker ½ çay kaşığı

İç harcı için;

  • Zeytinyağı 2 yemek kaşığı
  • Soğan 1 adet
  • Sarımsak 2 diş
  • Kıyma 500 gram (orta yağlı)
  • Domates rendesi 1 su bardağı
  • Kuru üzüm 50 gram
  • Kurutulmuş ananas 50 gram
  • Toz karanfil 1/3 çay kaşığı
  • Kabuksuz badem 50 gram
  • Granny Smith elma ½ adet
  • Poblano biberi 6 adet (ya da 6 adet dolmalık yeşil biber)
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Nar
  • Taze kişniş