Kremalı Körili
Tavuk

4 Kişilik

Yapılışı

Makarnayı paket üzerinde belirtilen dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnanın suyundan 100 ml kadar ayırın ve geri kalanını süzün. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip birkaç dakika kavurun. Kavrulan sarımsaklara limon suyu ve Proverse Pişirme Kreması’nı ekleyip birlikte iki dakika kaynatın. Kaynayan sosa süzdüğünüz makarnaları ve ayırdığınız suyu ekleyip iyice karıştırın. Son olarak tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz, limon kabuğu rendesini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Soğukta beklettiğiniz tereyağını makarnaya ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Üzerini file bademle süsleyerek servis edin.

Kişi sayısı: 4

Hazırlama süresi: 10 dk

Pişirme süresi: 20-25 dk

İçindekiler

  • Tavuk göğsü 500 gr
  • Soğan 1 adet (orta boy)
  • Sarımsak 2 diş
  • Mantar 10 adet
  • Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
  • Köri baharatı 1 çay kaşığı
  • Proverse Pişirme Kreması 250 ml.
  • Limonotu 1 dal (yoksa limon kabuğu)
  • Taze kişniş
  • Karabiber
  • Tuz