Kremalı Patlıcan
Graten

Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını alacalı olacak şekilde soyun. 1-2 cm incelikte yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve tuzlu su içerisinde bekletin.

Bu sırada soğanları ince olacak şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kavurmaya başlayın. Üzerine rendelediğiniz domatesleri ve sarımsakları ekleyin. Süzdüğünüz patlıcanları ilave edin ve son olarak baharatları ekleyip kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kabın içinde Proverse Pişirme Kremasına erittiğiniz tereyağını, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Yumuşayan patlıcanları bir fırın kabına alın üzerine hazırladığınız kremalı karışımı dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

İçindekiler

  • Patlıcan 4 adet
  • Domates 3 adet
  • Soğan 1 adet
  • Sarımsak 1 diş
  • Zeytinyağı 100 ml
  • Kırmızı toz biber
  • Proverse Pişirme Kreması 400 ml.
  • Tereyağı 1 yemek kaşığı
  • Kaşar peyniri 100 gr
  • Karabiber
  • Tuz