Kremalı Pırasalı
Börek

8-10 Kişilik

Yapılışı

Pırasayı ince ince doğrayın ve havuçları rendeleyin. Bir tavada önce pırasaları birkaç dakika sonra havuçları ekleyerek yumuşayana dek kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip soğuması için kenara alın. Sos için; yumurta, zeytinyağı ve Proverse Pişirme Kremasını hepsi iyice karışana kadar çırpın.  Yufkadan bir tane alıp tezgaha açın ve sos karışımından dökerek yufkayı ıslatın. İkiye katladığınız yufkanın üst kısmına pırasalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve pişireceğiniz tepsi boyutunda şeritler kesin. Tüm yufkalara aynı işlemi yaparak devam edin. Son olarak üzerine yumurta sarısı ve süt karışımından sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

İçindekiler

  • Yufka 4 adet
  • Pırasa 3 dal
  • Taze lor peyniri 200 gr.
  • Havuç 2 adet
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sosu için;
  • Yumurta 2 adet
  • Zeytinyağı 150 ml.
  • Proverse Pişirme Kreması 200 ml.

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Süt