Öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz. Süt ve şekeri bir tencereye alıyoruz. Şeker eriyene kadar orta ateşte sütümüzü karıştırarak ısıtıyoruz. Süt ısınıp şeker eridikten sonra içerisine vanilini ilave ediyoruz, ardından Proverse Pişirme Kremasını ekleyip karıştırıyoruz ve soğuması için buzdolabına alıyoruz. Öncelikle tereyağını ocağa alıyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz en son üzerinde biriken tüm köpüğü alarak sade yağ elde ediyoruz. Birazda sıvı yağ ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Baklava tepsisini yağlıyoruz ve yufkaları aralarını yağlayarak üst üste diziyoruz. Yufkaların yarısını dizdikten sonra aralarına antep fıstığını serpiştiriyoruz. Kalan yufkayla aralarını yağlayarak dizmeye devam ediyoruz. En üst katmanıda yağladıktan sonra kare dilimler halinde kesiyoruz.190 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz. Fırından çıkan baklavayı 10 dakika oda sıcaklığında bekletiyoruz ve soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz. Hazırladığımız baklavayı bir gece boyunca dolapta beklemeye alıyoruz. Süt tozu, kakao ve pudra şekerini bir kapta karıştırıyoruz ve son olarak tatlının üzerine serpiştirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun…